Vise ord af den livskloge Storm P.

For et år siden ville ingen af os have troet, at 2020 vil blive en så udfordrende tid.

Dronningens nytårstale varslede optimisme. Statsministerens ligeså. Det gik godt med økonomien, og i den offentlige sektor var der store forventninger til, at den nye regering ville give et længe ventet og tiltrængt løft til et område, som var forsømt – finansielt såvel som menneskeligt.

Men 2020 blev desværre ikke en sang om ”Når lyset bryder frem”. Ja, ikke engang et år med ”business as usual”, men et år med en række nye og ukendte udfordringer og dilemmaer.

Vi lærte om smittetal, afstand, mundbind og håndhygiejne, at arbejde hjemmefra – eller at løbe endnu hurtigere. Ikke mindst, hvis man var blandt dem, der har jobs i samfundets yderste frontlinje. Det gælder pædagoger, lærere, sosu-personale, sygeplejersker, læger, ja alle der arbejder med omsorgen for alle samfundets borgere.

Kursusmaker er – som mange andre firmaer – ramt af Coronaens krisetider. Men vi har bestemt ikke kastet håndklædet i ringen. Vi kæmper videre, fordi vi ved, hvor vigtige vores opgave er.

Derfor prøver vi at se lyset forude. Og vi har lært meget af det forløbne år:

Vi har alle i samfundet lært at løse opgaver på en anderledes måde. Kriser er uforudsigelige, men de skal overvindes. Og de opfordrer til kreativitet på alle planer. Inden vi vender tilbage til ’business as usual’ – endda sikkert i en ny opdateret version.

Vi har lært:

  • At kriser og problemer ikke løses på én autoriseret måde, men gennem samarbejde og kreativitet.
  • At alternative undervisningsformer og læringsmetoder kan gentænkes.
  • At moderne medier (digital kontakt: online, Skype, Facetime etc.) kan være et godt middel i kommunikationen.
  • At vi ikke altid behøver at være forsamlet i store auditorier, forsamlinger eller plenum. Mindre, begrænsede læringsgrupper har ofte langt bedre effekt.
  • At ledelsesansvar kan foregå på andre måder end de traditionelle.
  • At kurser og supervision kan foregå online.
  • ”Blended learning” er et godt eksempel på, at begrænset fysisk samvær og digitale medier kan have en synergieffekt.

Det er alle disse problemer og spørgsmål, som Kursusmaker bestræber sig på at tage højde for og integrere i fremtidige strategier.

Både i forhold til vores dygtige og kompetente undervisere og vores mange kunder, deres borgere og pårørende.

I januar 2020 overtog Lisbeth Juul Windeler ledelsen og ejerskabet af Kursusmaker. Hun havde drømt om et lysår med optimisme og ekspansive tiltag. Coronaen ville noget andet. Men vi ligger ikke stille. Vi har masser af liv, lys og energi i os.

Vi er i gang med en serie af små videoer, hvor I vil kunne se en række af vores dygtige undervisere fortælle om de kurser, vi tilbyder.

De vil løbende blive lagt ind på vores hjemmeside.

I håb om en god adventstid sender vi de bedste hilsener.

Kursusmaker

Skriv et svar